Golgotavirág a csodás gyógynövény

2021. január 22. | Vissza

Imádod a különleges, trendi, és egzotikus gyógynövényeket? Az alábbi cikkben a golgotavirágot fogjuk részletesen bemutatni. Hogy megtudd miben is válhat a hasznodra, csupán görgess lejjebb!

Golgotavirág a csodás gyógynövény

A golgotavirág részletes bemutatása

A golgotavirág a zárvatermők törzsébe sorolható kúszó szárú növény, amelynek többek között rengeteg jótékony hatása van.

Főleg Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában őshonos.

A rendkívüli szépséggel bíró golgotavirág kék színű, termése pedig nem más, mint a jól ismert Passiógyümölcs.

A golgotavirág elnevezése: Aki vallásos, vagy esetleg ismeri a Bibliát, annak mind a virág, mind pedig a gyümölcsének a neve ismerős lehet.

A növény eredeti, latin neve Passiflora, azaz a szenvedés virága, amely utal már egyben a jótékony hatására is. Jézus szenvedéstörténetéhez hasonlították azt, ahogy a virág reggel kinyílik, majd este elhervad.

A golgotavirág felhasználási lehetősége, és jótékony hatásai

A gyógynövényeket rengeteg módon szokták alkalmazni, avagy több felhasználási módjuk létezik.

A golgotavirág legnépszerűbb felhasználási formája a gyógytea, amelyet a friss hajtásaiból, leveleiből főznek le.

Előfordulhat, hogy krém jellegében használják fel a növény jótékony részeit. Ez főleg a bőr kiütésekre, és az égésekre nyújthat kitűnő gyógyírt, amennyiben helyileg alkalmazzák.

A golgotavirágban található egészséges elemek: A golgotavirág azért lehet gyógynövény, mert rengeteg olyan elemet tartalmaz, amely hatással van az egészségre.

Ilyen például a gyümölcsben lévő A-vitamin, valamint a nikotinsav, és a foszfor.

Emellett találhatunk benne rengeteg vasat és kalciumot, amelyek elengedhetetlen részei az emberi szervezetnek.

Tehát, mik a golgotavirág jótékony hatásai egész pontosan?

Mint azt már a nevének magyarázatánál is láttuk, ez a nővény főleg fájdalomcsillapításra, valamint idegnyugtatásra alkalmas. Ennek értelmében az égési sérülésekre, esetleg a leégésre jelenthet remek megoldást.

Az égési sérülések remek gyógyítója

Gyakran csinálnak a golgotavirág felhasználásával különböző krémeket, ugyanis ezek megfelelőek lehetnek az egyszerű égési sérülésekre.

Nem csak a fájdalmat képes megszüntetni a gyógynövény. A hámosításban is segíthet. Azonban nem szabad túlzásba vinni a krémek használatát, mivel túladagolás esetén enyhe mellékhatások léphetnek fel.

A stressz gyilkos növény

Az orvosok nagy része már szerencsére, - ha túlterheltséggel találkozik egy páciensnél - nem feltétlen a gyógyszerekhez nyúl, hanem inkább a gyógynövényekhez. Az idegi problémákra pedig tökéletes megoldás lehet a golgotavirág, amelyet tea formájában érdemes fogyasztani ebben az esetben.

Már bármelyik gyógyászatban be tudjuk szerezni a belőle készült teát, amit könnyedén, percek alatt elkészíthetünk magunknak otthon. A főzetből érdemes napi rendszerességgel fogyasztani, ugyanis helyrehozhatja például az álmatlan éjszakáinkat is.

A golgotavirág, a tökéletes fájdalomcsillapító

Kevesen tudják, hogy a golgotavirágból már készülnek tabletták is, amelyek vény nélkül kaphatóak. Ezek tulajdonképpen természetes fájdalomcsillapítónak számítanak.

Általában olyan fájdalmakkor szokás a golgotavirágot használni, mint egy lyukas, gyulladt fog, esetleg fejfájás.

A nőknek különösen hasznos lehet, hiszen enyhítheti a menstruációs időszak alatt fellépő fájdalmakat.

Az izomgörcsök, és az epilepszia réme

Orvosilag bizonyított tény, hogy azoknak, akik epilepsziában szenvednek, jót tesz a golgotavirág.

Az izomgörcsök nagyon fájdalmasak tudnak lenni, amire a gyógynövény alapú krémek remek hatással lehetnek. A golgotavirág azért lehet a legmegfelelőbb, mert nagyobb fájdalomcsillapító hatású még a kamillánál is.

Az epilepsziás betegnek szintén ajánlott tea, esetleg tabletta formájában fogyasztani a gyógynövényt, hiszen megelőzheti a rohamok kialakulását.

Bónusz: A növény termesztése

Ez a virág igényli a törődést, azonban egy egészséges, napi gondozási szinten semmilyen problémánk nem lehet vele. Amennyiben pedig jól végezzük el a feladatunkat, akkor rengeteg golgotavirágot fogunk találni a kertünkben.

A virágzástól számítva, elég csupán heti rendszerességgel locsolni a növényt ahhoz, hogy meghozza a termését.

Leginkább a meleg, világos, napsütötte helyeket kedveli, azonban egy kis árnyék sem lehet semmi jónak az elrontója.

Maga a növény csak tavasz elején kezd el nőni, majd a nyár eleji időszakban indul el a virágzás.